Zorg jij mee voor licht in donkere dagen?

Vanaf begin december kan je in onze gemeente genieten van een knusse kerstsfeer in de straten. We besloten om de kerstverlichting dit jaar eerder aan te steken en op die manier licht te brengen in donkere dagen en warmte in barre tijden.

Het jaar 2020 was een uitzonderlijk jaar. Het coronavirus zette ons leven op zijn kop en onze wereld zag er ineens erg anders uit dan voorheen. Het virus plaatst ons voor een nooit geziene uitdaging en de impact ervan is enorm. Het treft ons sociaal leven zwaar en zet onze vrijetijdsbesteding op losse schroeven. We kunnen niet voorzien wat de feestdagen ons dit jaar zullen brengen. Wel weten we dat er helaas geen ijspiste en nieuwjaarsdrink mogen plaatsvinden. Dat betekent echter niet dat we het niet gezellig kunnen maken in onze gemeente. 

Daarom besloten we om de kerstverlichting nu al te ontsteken en onze inwoners op te roepen om ook zelf voor een lichtje te zorgen door bv. een sfeerlicht op de vensterbank te zetten of een gevel vol kerstlichtjes te voorzien. Zoals bv. de leuke lichtjesactie in de Drabstraat. Door zo’n hartverwarmende initiatieven zorgen we samen voor de nodige warmte en verbinding in onze gemeente en brengen we inwoners dichter bij elkaar in tijden waarin ze noodgedwongen afstand moeten nemen.

Het aansteken van de kerstverlichting is een hele klus. De medewerkers van de technische dienst zijn druk in de weer om dit voor mekaar te krijgen. De kerstverlichting in het centrum werd reeds op actief gezet. De komende dagen volgen ook nog Kontich-Kazerne, Waarloos, Pierstraat en het Stationsplein nog.Gepubliceerd op vrijdag 13 novemb