Stel je zorg niet uit!

Jij verdient de beste zorgen. Ook in deze bijzondere tijden! Noodzakelijke zorg uitstellen is nooit een goed idee, ook niet tijdens deze pandemie

Het is veilig om naar de dokter of apotheker te gaan én heel belangrijk om je klachten niet te negeren. Toch stellen we vast dat heel wat inwoners hun noodzakelijke zorg uitstellen. Ze willen de zorgverleners niet overbelasten en zijn bang om besmet te raken. Dit is niet nodig! Zorg kan steeds in de meest veilige omstandigheden gebeuren en noodzakelijke zorg uitstellen kan een grote impact hebben op je gezondheid en welzijn.

Heb je klachten? Ga dan zeker naar je huisarts of apotheek of neem contact met hen op. Weet dat ze er voor je zijn en dat je hen steeds om advies kan vragen. Deze gezondheidscrisis is morgen niet afgelopen. Blijft dus niet piekeren als je je zorgen maakt om je gezondheid en al zeker niet als je klachten ervaart. Vaak kunnen de klachten gemakkelijk verholpen worden. Maar als je te lang wacht, kunnen ze zich opstapelen en verergeren. Wacht dus niet te lang en blijf niet met je klachten rondlopen!