De afgelopen maanden waren ook voor onze lokale handelaars een erg moeilijke periode. De coronacrisis liet diepe sporen na. Ons lokaal bestuur heeft daarom een pakket aan steunmaatregelen klaar om de lokale handelaars te ondersteunen. En ook jij kan als inwoner je steentje bijdragen!


Hoe ondersteunen wij onze lokale handelaars?

Ons lokaal bestuur heeft een pakket aan steunmaatregelen klaar dat in totaliteit een bedrag van maar liefst 1.900.000 euro voor hen kan opleveren. Het pakket heeft als bedoeling om hen wat meer financiële ademruimte te geven en bestaat uit verschillende maatregelen zoals een corona-noodfonds, een gratis standplaats op de septemberbraderij en een digitale bedrijvengids waarmee we lokale handelaars de mogelijkheid geven om meer zichtbaarheid te verwerven.

Hoe kan jij onze lokale handelaars ondersteunen?
Door mee te doen aan onze spaarkaartactie ‘Winkel Hier!’. Deze actie loopt van 15 juli tot en met 15 september. Ieder gezin ontvangt via het infoblad van juli twee spaarkaarten waarop de lokale handelaar per aankoopschijf van 10 euro een sticker plaatst. Elk gezin kan maximum twee keer een volle spaarkaart inwisselen aan het onthaal van het Gemeentehuis voor een Kontichbon ter waarde van 10 euro. Uit de ingediende spaarkaarten, trekt het lokaal bestuur tijdens de braderij op 26 september nog eens 87 winnaars voor een extra prijzenpot ter waarde van 5000 euro.

Wil jij onze handelaars steunen door mee te doen aan de spaarkaartactie? Dan vind je hier alle info die je nodig hebt!

Heb je geen spaarkaarten kunnen bemachtigen via het infoblad? Dan kan je ze ook tijdens de openingsuren afhalen aan het onthaal van het Gemeentehuis.

Heb je interesse in onze digitale bedrijvengids ‘Talkabout Kontich’? Dan kan je ze hier bekijken!