Vanwege het coronavirus moesten heel wat scholen noodgedwongen de deuren sluiten en kregen heel wat ouders als gevolg de opdracht om hun kinderen te stimuleren en te ondersteunen bij het schoolwerk. Dit bezorgde menig ouder en kind kopzorgen. Gelukkig komt er nu hulp.

Huis van het Kind Kontich start met het Krakken-kamp. Dat biedt ondersteuning aan kwetsbare kinderen in onze gemeente en helpt hen om tijdens de zomervakantie de leerachterstand bij te werken die ze tijdens de epidemie opliepen.

Het is en blijft voor alle kinderen zomervakantie en dus willen de organisatoren de nadruk leggen op ‘spelenderwijs bijbenen’ eerder dan op klassikaal leren. Ze hanteren dan ook niet de gebruikelijke benaming van zomerschool maar verwijzen naar zichzelf als kamp. Ook speciaal is de positieve insteek. Ze focussen niet op de achterstand dan wel op de kracht van de leerlingen. Elk kind is een krak in iets. Elke grote krak is ooit klein begonnen. Vandaar de keuze voor de naam Krakken-kamp met kleine krakken (de kinderen) en grote krakken (de begeleiders).

Elk kamp is gratis en legt zich hoofdzakelijk toe op de bijschaving van de Nederlandse taal en de rekenvaardigheden. Het duurt 10 dagen, van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 u. Opvang is voorzien vanaf 8 uur tot uiterlijk 17.30 u. De locaties delen we binnenkort nog mee. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen, kan er een kamp starten op 27 juli, 3 augustus en 10 augustus 2020. Op het einde van het kamp krijgen de kinderen een heus krak-diploma én een fijne beloning van de burgemeester cadeau.

Omdat de Krakken-kampen zich specifiek richten tot kwetsbare kinderen, gebeuren de inschrijvingen besloten. Het zijn de scholen die in kaart brengen welke leerlingen een risico lopen om het nieuwe schooljaar te starten met een achterstand en die aangeven welke leerlingen baat hebben bij de zomerschool. Bijgevolg zullen de leerkrachten deze leerlingen via hun ouders doorverwijzen naar de Krakken-kampen. Ouders kunnen niet inschrijven zonder doorverwijzing.

Wij zoeken voor deze kampen een pedagogisch coördinator (een echte meester in de krakken) en begeleiders (grote krakken). Voor alle info met betrekking tot deze vacatures, kan je terecht op onze vacatures.

Voor meer informatie over de Krakken- kampen kan je terecht bij Peter Van Cleemput; coördinator van het Huis van het Kind via Peter.van.cleemput@kontich.be of 03 246 25 93.Gepubliceerd op vrijdag 26 juni 2020 8.51 u.