Vallen jullie verre reizen en vakantieplannen in het water door de corona-epidemie? Zijn jullie op zoek naar leuke alternatieven dichter bij huis? Wij helpen je graag in deze zoektocht en moedigen jullie aan om op verkenning te gaan in….jullie eigen buurt!

Hoe? Door een zomers blijf-in-je-buurt boekje cadeau te doen boordevol ideeën waarmee kinderen van 6 tot 12 jaar de maanden juli en augustus kunnen omtoveren tot twee maanden vol speels amusement en creatief plezier in Kontich.

We bezorgen een doe-boekje aan elk gezin met lagereschoolkinderen in Kontich. Die krijgen eind deze maand een exemplaar in hun brievenbus. Daarnaast helpen we de jonge doe-boekers bij hun opdrachten door materiaal ter beschikking te stellen zoals stratenplannen voor spannende zoektochten, ‘groetjes uit’ postkaartjes om te versturen naar vriendjes in andere gemeenten en bloemenzaadjes uit de zadenbib om mooie bloemen te planten.

Een activiteit alleen doen is fijn, maar ze met de hele gemeente doen is natuurlijk nog veel fijner. Onze jeugddienst zal de doe-boekers daarom aanmoedigen om samen met het doe-boekje aan de slag te gaan door met de hashtag #ikdoeboekmee via sociale media te tonen wat ze er zelf allemaal mee doet. We zijn alvast benieuwd!