Het test- en triagecentrum van de Antwerpse Zuidoostrand breidt haar testcapaciteit uit naar 190 coronatesten per dag. Dat moet het werk voor de overbelaste huisartsen verlichten, zegt de burgemeester van Hove, Koen Volckaerts (N-VA). De resultaten van die testen zouden binnen de 24 uur bekend moeten zijn, want ook de administratie wordt vereenvoudigd.

Inwoners van zeven gemeenten in de Antwerpse Zuidrand kunnen voor een coronatest al een tijdje terecht in het test- en triagecentrum van het Sint-Jozefziekenhuis in Mortsel. Vanaf vandaag wordt de werking daar wat aangepast. De ingang komt op een andere plek, aan de Molenstraat in Mortsel. Ook wordt de administratie vereenvoudigd en zullen er meer testen worden afgenomen. Het centrum breidt uit naar 190 testen per dag, dat moet het werk voor de huisartsen verlichten.

“We kregen de dringende vraag van huisartsen om dat initiatief te nemen, want zij geraken overbelast. Daarom hebben we samen met Mortsel beslist om onze testcapaciteit te vergroten”, zegt burgemeester van Hove, Koen Volckaerts (N-VA).

“Normaal krijg je bij ons binnen de 24 uur je testresultaat” – Koen Volckaerts, burgemeester Hove (N-VA)

De resultaten van de testen zullen in principe binnen de 24 uur bekend zijn, ook nu er meer getest zal worden. “Daarmee hebben wij toch een primeur”, aldus Volckaerts. “Het kan soms misschien een uurtje of twee langer duren, maar je hoort op sommige plaatsen dat mensen 5 dagen op hun resultaten moeten wachten. Dat is onredelijk, bij ons krijg je normaal binnen de 24 uur een resultaat.”

Inwoners van Boechout, Borsbeek, Lint, Hove, Edegem, Kontich en Mortsel kunnen in het test- en triagecentrum terecht. Wel moeten ze doorverwezen worden door hun huisarts, want op eigen houtje kan je er niet terecht.