De Oude Spoorwegberm tussen de Kruisschanslei en de Reepkenslei is afgewerkt en toegankelijk voor het publiek. Vanaf vandaag kan iedereen genieten van deze verfraaide groenzone.

Het project Blauwgroen Parkspoor NATUURlijk komt hiermee stilaan tot een eind. Door een samenloop van onvoorziene omstandigheden is dit vier maanden later dan verwacht. Toch mag het resultaat er zijn. Een herwaardering en uitbreiding van het bestaande groen en blauw, een verhoging van de biodiversiteit en een optimalisering van de (be)leefbaarheid door de creatie van natuurlijk uitziende spel- en belevingszones en een veilige wandel- en fietsverbinding.

Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in dit mooi stukje heraangelegde natuur. Het geeft een extra elan aan de Oude Spoorwegberm in zijn totaliteit. Die loopt dwars als een groen lint door de gemeente van noord naar zuid en vormt zo de enige ecologische corridor tussen de Antwerpse Zuidrand en de Netevallei en is een populaire trekpleister voor natuur- en sportliefhebbers.

Voor de speelvogels is het nog even wachten geblazen. De speeltuin in de Staf van Elzenlaan is nog niet helemaal klaar. De Nederlandse firma Donkergroen – gekozen door de kinderjury -werkt ze af na het pinksterweekend. Ze plaatste al reeds nieuwe speeltoestellen en legt nu de laatste hand aan een avontuurlijk doolhof. Nadat de installatie goedkeuring heeft gekregen en het laatste stuk wandelpad is afgewerkt, zal de speeltuin tegen 22 juni openen en kan het speelplezier beginnen.

Nu de werken achter de rug zijn, kan de natuur volledig herstellen en ontwikkelen. Ook u kan daarbij helpen door op de wandelpaden te blijven en geen afval achter te laten. Honden kunnen vrij loslopen in de aangelegde hondenloopweide.


Je leest er hier alles over.