De bistro in het cultuurhuis Altena zal vanaf voorjaar 2021 opnieuw beschikbaar zijn voor een horeca-uitbating. Het lokaal bestuur zoekt kandidaten.

De Altenabistro in het Cultuurhuis Altena zal eerst nog deze zomer opnieuw zomerbar Barbaar huisvesten als de coronamaatregelen het toelaten.

In de loop van het najaar en voorjaar volgt de aanleg van het terras, de groenruimte, speelruimte en paden rond het cultuurhuis in het park. In het voorjaar van 2021 is de site dan klaar voor een permanente uitbating van de bistro, zowel in het cultuurseizoen als in het zomerseizoen.

Het lokaal bestuur start de zoektocht naar een nieuwe concessionaris nu al op, zodat deze nog ruim de tijd heeft om zich voor te bereiden op de uitbating.

De gemeenteraad van 18 mei keurde de nieuwe voorwaarden goed. Het lokaal bestuur voorzag ook in de mogelijkheid om binnen deze uitbating jaarlijks een zomerbar op te zetten op de site.


“Het Altenapark en de ruimten in en rond het cultuurhuis bieden mooie kansen voor (lokale) ondernemers om de bistro tot dé onmoetingsplek van Kontich te laten uitgroeien”, aldus schepen van patrimonium Cindy Vanbaeden.


“Het nieuw aangelegde park is een troef voor de hele omgeving. Het biedt voor elk wat wils met een groot zuiderterras, aangename paden voor voetgangers en fietsers en speeltoestellen en speelaanleidingen voor jonge en wat oudere kinderen.”, zo vult schepen van omgeving en cultuur Karel Van Elshocht aan.

Meer info en opvragen voorwaarden? myrthe.welten@kontich.be, tel. 03 450 78 97.