Ik vrijwillig

Ik vrijwillig. Hij vrijwilligt. Zij vrijwilligt. Wij vrijwilligen. Zo’n 750 000 vrijwilligen in Vlaanderen. Vrijwillig jij ook?

Wat is vrijwilligerswerk en waarom is het zo populair?

Vrijwilligers geven uit vrije wil (dus onverplicht) en onbetaald een stuk van hun tijd aan een organisatie zonder winstoogmerk. Waarom doen we dat? Dat is voor iedereen verschillend, maar wat zeker is: vrijwilligerswerk doet goed! Het geeft je leerkansen, zingeving, sociaal contact, plezier en voldoening. Vrijwilligerswerk versterkt je als mens en jij draagt bij tot een warme samenleving. Lees meer over 8 voordelen van vrijwilligerswerk.

Aan de slag als vrijwilliger

Zin gekregen om je ook als vrijwilliger in te zetten? Zoek dan naar vrijwilligerswerk dat echt bij jou past, via onderstaande vacaturedatabank voor Kontich.
Contacteer de verenigingen en organisaties rechtstreeks via hun gegevens in de vacature.

De vrijwilligersvacatures bij lokaal bestuur Kontich, vind je ook terug in deze databank. Daarnaast kan je je vrijwillig inzetten voor één van onze lokale adviesraden. Kijk voor meer informatie naar de Adviesraden.

Dankzij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vind je hier ook altijd de actuele informatie, die je op weg helpt in vrijwilligersland.

Beginnen met vrijwilligerswerk.

Wet samengevat voor de vrijwilligers.


Vrijwilligerswerk tijdens de Coronacrisis

Wil jij tijdens de coronacrisis je steentje bijdragen en je buren helpen? Je kan bijvoorbeeld boodschappen doen voor iemand die het huis niet meer kan of mag verlaten of telefonisch contact houden met mensen die zich eenzaam voelen.

Laat je dan gratis verzekeren als vrijwilliger door de Vlaamse overheid. Registreer je eenvoudig bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk eens je een engagement hebt. Daarna ben je verzekerd tijdens de actieperiode van #Vlaanderenhelpt, die loopt tot en met zondag 31 mei om 20u00 en dat telkens voor activiteiten die plaatsvinden tussen 8u00 en 20u00.

Meer info via vlaanderenhelpt.bevlaanderenvrijwilligt.be/vrijwilligen-tijdens-de-corona-crisis en via onze dienst vrijwilligerswerking.


Verenigingen en organisaties uit Kontich kunnen hun vacatures voor vrijwilligers in de databank ingeven. Maak een account aan op www.vrijwilligerswerk.be.

Vrijwilligersvacatures in de gemeente Kontich

Meer vacaturesVacatures via emailZelf adverterenVrijwilligerswerk.be