Onder begeleiding van Mooimakers, zetten we in op een effectief en efficiënt zwerfvuilbeleid. Eén van de actiepunten van de Mooimakerscampagne is het verfijnen en updaten van een gemeentelijke veegplan.

Rekening houdend met verschillende factoren pasten we ons veegplan aan. De bedoeling is dat we voortaan alle straten minimaal één keer per jaar met de grote veegwagen vegen. Andere straten – die gevoeliger zijn voor vervuiling – komen meer aan bod. Begin maart start de allereerste testfase van het gloednieuwe veegplan.

Kontich samen mooier maken

Bij een goede uitvoering van ons veegplan hebben we jou hulp nodig. Kontich proper houden én mooi maken is niet enkel een wens van de gemeentediensten maar ook van iedere inwoner van onze gemeente. Als we dit goed willen doen, moet we het samen doen!

Je kan dan ook op een heel eenvoudige manier concreet helpen bij het straatveegplan. Het enige dat we van je vragen, is dat je je wagen niet parkeert in de straten waarin geveegd zal worden. Als er wagens geparkeerd staan, kan onze veegwagen natuurlijk niet overal komen én niet de hele goot proper krijgen. Daarom rekenen we dus ook op de hulp van onze inwoners. Op deze manier maken we samen Kontich mooier.

De gemeentediensten verdeelden alle straten van Kontich in zones. Wanneer de zone met jouw straat aan de beurt komt, zal je in de zone en straat een bord zoals op de foto zien verschijnen, om een parkeerverbod aan te geven. Deze borden worden minstens 24 uur op voorhand geplaatst zodat je voldoende tijd krijgt om je wagen te verplaatsen. Na de veegbeurt halen de gemeentediensten de borden op en kan je opnieuw parkeren. Binnen het veegplan stemmen we verschillende taken zoals het ruimen van straatkolken en het snoeien van hagen of bomen, op elkaar af, zodat we dan slechts 1 keer een parkeerverbod moeten uitvaardigen.

Lees hier meer over het veegplan. Gepubliceerd op zaterdag 22 februari 2020 10.25 u.