campagne vzw

In oktober start de gemeente Kontich en de VSV (Vlaams Stichting Verkeerskunde) een grootschalige Beloofd!-campagne tegen te snel rijden.

Er bestaan genoeg namen voor bestuurders die zich niet aan de verkeersregels houden: snelheidsduivels, brokkenpiloten … Maar wat met voorbeeldige chauffeurs die zich zoals het hoort aan de snelheidslimiet houden? Wij geloven dat die chauffeurs een titel verdienen waar ze trots op kunnen zijn. En dat zij bedankt mogen worden voor hun voorbeeldige rijgedrag.

Daarom introduceren we de positieve term ‘Control Cruiser’ als naam voor de voorbeeldige automobilist. Een begrip dat in oktober niet zal weg te denken zijn uit ons straatbeeld. Want in oktober gaan we de Control Cruisers massaal bedanken voor hun verkeersveilig gedrag. Via de borden langs de snelwegen en de gewestwegen in Vlaanderen, maar ook via bedankborden op huizen en in de straten waar het er het meest toe doet. De straten in onze gemeente.

Voor wie?

Alle inwoners in Kontich krijgen in oktober de kans om de Control Cruisers in onze straten te bedanken door een ‘Control Cruiser’ – bord aan de ramen te hangen. Willen jullie graag meedoen? Kom het bord dan afhalen bij het onthaal van het gemeentehuis !

De gemeente Kontich roept ook alle inwoners op om de straten waar te snel gereden wordt door te geven aan de dienst Mobiliteit op mobiliteit@kontich.be