wandelkaart
De Streekvereniging Zuidrand pakt in samenwerking met de Provincie Antwerpen uit met een nieuwe wandelkaart voor wandelgebied Zuidrand.

Wandelgebied Zuidrand biedt je een selectie van 195 km wandellussen langsheen kasteeldomeinen, forten, beekvalleien, boscomplexen en landbouwgebieden die typerend zijn voor deze regio. Zo kunnen wandelaars maar liefst 17 km wandelpaden in de Zuidrand ontdekken die voorheen niet op de kaart stonden.

Nieuwe wandelingen troef

De wandelkaart heeft heel wat moois in petto voor haar bezoekers, zo zijn er veel nieuwe wandelingen te verkennen in de Zuidrand. Onder meer de John Juchemwandeling in Mortsel, de Zandbergenwandeling in Kontich, de uitbreiding van het Bos- en Beemdenpad in Lint en Hove met het Laarzenpad en het Uilenbos.

Daarnaast kan je ook de nieuw aangelegde paden in Hof ter Linden in Edegem, nieuwe paden in Landschapspark Frijthout (Hove) en sportpark Sneppenbos (Boechout) exploreren.

Ook de prachtige wandelingen in gemeenten Aartselaar, Borsbeek en district Wilrijk blijven sterkhouders op de nieuwe wandelkaart.

Streekvereniging Zuidrand

De Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), de provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid. Voor deze wandelkaart werkt ze samen met de gemeente Boechout en district Wilrijk.

Meer info over de Streekvereniging Zuidrand en alle partners kan je terugvinden op www.dezuidrand.be

De nieuwe wandelkaart is verkrijgbaar bij de vrijetijdsbalie (Sint-Jansplein 8) en kost 5 euro.