Colruyt breidt winkel uit: groter én tien extra jobs
KONTICH – In de Kontichse vestiging van supermarktketen Colruyt zijn deze week vernieuwingswerken begonnen. De oppervlakte van de winkel stijgt tegen volgend jaar van 2.700 naar 3.500 vierkante meter. Er komen ook tot tien nieuwe jobs bij.

De werken aan de Colruyt-afdeling in de Ooststatiestraat zijn van start gegaan met het rooien van een aantal bomen in het uitbreidingsgebied. De huidige winkel krijgt er tegen volgend jaar een oppervlakte van 800 vierkante meter bij. De aannemer is nu bezig met het leggen van de ­drainage van het terrein.

“De uitbreiding zal vooral te merken zijn in onze versmarkt en onze beenhouwerij”, zegt expansiemanager Steven De Ridder van Colruyt Group. “Maar ook de rest van de winkel zal onder handen worden genomen. Daarnaast breidt het afhaalpunt Collect & Go gevoelig uit. Dankzij deze werkzaamheden zullen we een betere service kunnen bieden en krijgt de hele winkel meteen een nieuw uitzicht. Er zullen ook tot tien nieuwe mensen aan de slag kunnen in de vestiging in ­Kontich.”

Tot eind maart

In tegenstelling tot wat Colruyt eerder liet weten, zal de winkel door de werken wel even volledig dicht moeten. “Deze sluiting staat gepland van 8 januari tot 28 maart 2018”, klinkt het. “Tijdens deze periode zijn onze klanten van harte welkom bij de ­afdelingen van Colruyt, Spar en Okay in Wilrijk, Lier, Duffel en Mortsel. Voor het overige zal de hinder voor de mensen beperkt blijven.”

Philippe Geubels

Voor de Kontichse afdeling, waar comedian Philippe Geubels ooit nog de rekken vulde, is het de tweede gevoelige uitbreiding in minder dan tien jaar tijd. De oppervlakte van de winkel werd in 2009 bijna verdubbeld en de supermarkt werd toen ook de twaalfde afdeling van Colruyt met zonnepanelen op het dak. Op zonnige dagen kan de winkel zich sindsdien helemaal zelf voorzien van elektriciteit.