Opknapbeurt voor kazernepoort
KONTICH – De oude kazernepoort in Kontich-Kazerne wordt volledig gerestaureerd en geïntegreerd in het woonproject Allegro, dat verrijst op de achterliggende site.

Het wijkcomité Kokaz, dat de belangen van de bewoners van het gehucht Kontich-Kazerne behartigt, drong al langer aan op de restauratie van de poort. De gemeente gaat nu in op die vraag. Het comité reageert opgelucht.

“De poort bevindt zich in zo’n bouwvallige staat dat het er erg gevaarlijk was geworden voor spelende kinderen”, zegt Greet Michielsen, secretaris bij Kokaz. “Het bouwwerk is het enige overblijfsel van de oude kazerne en de enige link die we nog hebben met de naam van ons gehucht. We zijn dan ook heel blij met deze beslissing.”

Projectontwikkelaar City-Life zal de restauratiewerken zelf uitvoeren. “De achterliggende gebouwen zijn wegens instortingsgevaar reeds gestript”, zegt zaakvoerder Pieter Van der Veken. “Zelf lijkt het mij aangewezen om twee kleine huizen te bouwen achter de gerenoveerde poort, al kan er even goed ruimte zijn voor een handelspand of een horecazaak. Dat zullen we in overleg met de gemeente beslissen.”