Klasseslager Jean dicht, marktkramer ziet kansen en vraagt vergunning aan
KONTICH – Een gerucht dat al enige tijd de ronde deed, lijkt waarheid te worden. Klasseslager Jean, al achttien jaar gevestigd op de Mechelsesteenweg, is dichtgebleven na de aangekondigde vakantie. Jan Huygelen, een lokale marktkramer en slager, bleef niet bij de pakken zitten en vroeg prompt een vergunning aan om elke donderdag op het Gemeenteplein te staan.

Het is nog altijd niet duidelijk wat er precies aan de hand is met de beenhouwerij van Jean Verhoye. De zaak was tot begin augustus gesloten wegens vakantie, maar is ook daarna dicht gebleven.

De zaakvoerder laat in een brief aan de voordeur weten dat hij ‘zoals de meesten al weten voorlopig niet kan opendoen’. Verhoye dankt zijn cliënteel nog voor het jarenlange vertrouwen en hoopt hen snel terug te zien. Achttien jaar lang was de slager een gevestigde waarde in het centrum van Kontich, sinds de overname van beenhouwerij Fierens.

Daar lijkt nu dus een einde aan te komen. Eind vorige maand zou er reeds materiaal uit de winkel zijn gehaald en Verhoye plaatste ook geen nieuwe bestellingen meer bij de groothandel waar hij afneemt. Zijn personeelsleden werden tot op heden nog niet ontslagen.

Als de sluiting definitief blijkt te zijn, zal Klasseslager Jean gemist worden bij de mensen van Kontich.

“Het was de laatste slager in het centrum, we zullen ons nu dus moeten beroepen op de supermarkten of naar slager Van Geyte in Kontich-Kazerne trekken”, zegt Staf Gysemans. “Ik heb gehoord dat de concurrentie van de grootwarenhuizen en de ketens te groot geworden was. Hopelijk komt er snel een nieuwe slager in het centrum.”

De een zijn dood is de ander zijn brood, moet marktkramer Jan Huygelen gedacht hebben. “Ik had een tijd geleden al vernomen dat de slagerij van Jean Verhoye in de problemen zat en heb daarom meteen een vergunning aangevraagd om elke donderdag van 7.30u tot 13.30u met mijn beenhouwerij op het Gemeenteplein te staan”, zegt hij.

“Ik wil de klanten van klasseslager Jean uit de nood helpen, maar sta alle andere dagen op markten in de buurgemeenten, donderdag was dus de enige dag dat kon. En zaterdag uiteraard, dan sta ik hier op de wekelijkse markt.”