Voor wie ga jij alles geven tijdens deze Warmste Week?

De week voor Kerstmis wordt traditiegetrouw weer de Warmste Week van het jaar. Dat is een jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT om goede doelen te steunen. Dit jaar gaat de actie niet om geld inzamelen maar om hartverwarmende acties. En ook jij kan daaraan bijdragen.


Wil je een initiatief starten of wil je je hulp aanbieden?

Super! Want iets goed doen, doet goed. Uit onderzoek blijkt dat wie zich vrijwillig inzet gelukkiger is. Wil jij daarom meedoen aan de Warmste week door een initiatief te lanceren? Vergeet dan niet dat er daaraan een aantal voorwaarden verbonden zijn:

– Je doet het samen met anderen want samen heb je meer impact.
– Je maakt een concreet verschil voor mensen die we soms vergeten.
– Je bent klaar vóór 24 december 2020.

Benieuwd naar meer? Surf naar www.dewarmsteweek.be. 


Doe mee aan onze actie: een propere buurt is een warme buurt!

We moedigen je aan om op te komen voor een propere buurt! Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt! Veeg je straat. Onderhoud je favoriete plaats. Wordt een Mooimaker en claim je propere plek. En overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen. Want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal! 

We maken ons zorgen om onze bodem, de zee en alle diertjes groot en klein. We willen een handje toesteken om de toekomst van onze aarde en onze kinderen te verzekeren. 

Daarom trekken we er op uit met een grijptang, handschoenen en een zwerfvuilzak. Je kan in jouw buurt alleen op pad gaan of samen met je gezin.

Doe je mee? Stuur dan een mailtje naar sluikstort@kontich.be en werk mee aan een propere gemeente.


Hang de vlam uit!

In tijden van nood staan mensen klaar om elkaar te helpen. Het is niet altijd makkelijk om de eerste stap te zetten, om je buurt, je buren, je straat … te tonen dat je er wil zijn voor elkaar. Hang daarom de Warmste Week-vlam uit voor het raam of aan je deur. Zo toon je dat ook jij het verschil wil maken. Met een warme babbel, een klein gebaar of een helpende hand. Want het verschil, dat ben jij!

Knutsel zelf een vlam of download ze hier.

Vragen? Stuur een mailtje naar vrijwilligerswerk@kontich.be .

Bijlagen