evenementen

De zomermaanden zijn traditioneel erg levendige maanden in Kontich, bol van de activiteiten en evenementen. Onze slogan is dan ook niet voor niets Kontich Leeft. Helaas dwarsboomt het coronavirus heel wat activiteiten die normaal gezien de komende weken en maanden gepland stonden.

Zo schrappen we alvast verschillende evenementen die we als lokaal bestuur organiseren. We annuleren deze evenementen omdat we niet aan de geldende veiligheidsvoorschriften kunnen voldoen, of omdat de activiteiten in kwestie beschouwd worden als massaevenement. Concreet gaat het om:

 • De Feestzitting op 3 juli
 • Kontich Zingt op 5 juli
 • De veeprijskampen en paardenkoersen op 7 juli
 • Bier met streken op 4 en 5 juli

Ook enkele samenwerkingsevenementen zoals de Opentuindag op 7 juni en de korte ketenmarkt op 21 juni gaan niet door.

Daarnaast zijn er nog verschillende eigen evenementen en (samenwerkings)evenementen van derden die tot nader order wel plaats vinden onder voorbehoud maar mogelijks nog worden geannuleerd. Om een beslissing te nemen omtrent deze evenementen wachten zowel wij als de (mede)organisatoren de verdere maatregelen af van de federale Veiligheidscel. Het gaat hierbij om volgende evenementen

 • De workshop flower hoop in de leestuin op 18 juni
 • De orgelfietstocht op 21 juni
 • de tentfuif Zomerbos op 26 juni
 • Zomerbar Chiro Waarloos op 27 juni
 • Tentfuif the great pritenders op 28 juni
 • De jaarmarkt op 7 juli
 • De julikermis
 • De Eco- en boerenmarkt op 30 augustus.
 • de Sint – Martinus rommelmarkt op 12 juli

Als lokaal bestuur hopen we uiteraard om toch zoveel mogelijk evenementen te laten plaatsvinden, mits respect voor de geldende veiligheidsmaatregelen. Toch is het niet uitgesloten dat we ook bovenstaande evenementen moeten afgelasten. De meest actuele informatie over de al dan niet schrappen van activiteiten, vind je steeds op www.kontich.be.Gepubliceerd op maandag 11 mei 2020 14.15 u.