Verdwijnpaal Ooststatiestraat treedt vanaf 2/9 opnieuw in werking

De werken in de omgeving van de Ooststatiestraat zijn stilaan afgerond. Tijdens de werken bleef de verdwijnpaal in de Ooststatiestraat naar beneden. Het college van burgemeester en schepenen besloot om de verdwijnpaal terug in werking te laten treden vanaf maandag 2 september.

De verdwijnpaal zorgt immers voor minder doorgaand autoverkeer door het centrum, autoluwere fietsroutes en een vertraging van de instroom van wagens aan de rand van het dorpscentrum.

Het lokaal bestuur evalueerde na twee jaar wel de oude uurregeling van de verdwijnpaal. Een nadeel aan die oude uurregeling is dat deze weinig overzichtelijk was voor de automobilist, door het onderscheid tussen woensdag en de andere weekdagen. Daarnaast stellen we vast dat het meeste spitsverkeer is afgewikkeld voor 18 u. Om de eenduidigheid te verhogen, maken we voortaan ook geen onderscheid meer tussen schoolvakanties en werkdagen.

Concreet treedt de verdwijnpaal in de Ooststatiestraat vanaf 2 september in op volgende uren:

  • Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 7 tot 9 u. en van van 15.30 tot 18 u.
  • Tijdens de zomervakantie stellen we de verdwijnpaal buiten werking.