Duurzame Gemeente

Kontich is een duurzame gemeente en zoekt duurzame energiehelden

Van 18 tot 25 september 2019 vieren we de vierde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Dit zijn 17 doelstellingen die van onze aarde een meer duurzame plaats moeten maken tegen 2030.

Het lokale bestuur Kontich werkt mee aan het bereiken van deze doelstellingen. Dit is echter een opdracht die we niet alleen aankunnen. Gelukkig kunnen we rekenen op tal van duurzame helden. Dit zijn personen of organisaties die in hun leven of hun onderneming intiatief nemen om onze wereld een stukje duurzamer te maken.

In 2019 hebben we ervoor gekozen om het thema van klimaat & energie centraal te zetten. Ken jij een lokale duurzame held die in zijn of haar leven gepassioneerd bezig is met

energiebesparing
duurzaam bouwen
fietsen
autodelen
groendaken
ecologische bouwmaterialen duurzaam reizen

Ken je iemand die bewust bezig is met één van deze thema’s? Wil deze persoon graag anderen inspireren om hier ook mee aan de slag te gaan? En zo samen met het lokaal bestuur werken aan een klimaatbewuste samenleving?

Nomineer dan voor 7 september je kandidaat als “duurzame energieheld”. Dat kan je eenvoudig doen door een e-mail te sturen naar duurzaamheid@kontich.be. Vermeld de persoon of organisatie waar het over gaat met zijn of haar contactgegevens, en leg kort uit waarom je deze held nomineert.