toulouse

KONTICH – Zoals het een (lokale) beroemdheid betaamt, heeft Toulouse, de jolige rosse kater die op de Edegemsesteenweg woont, nu ook een eigen Facebookpagina. Op sociale media was hij al een hit en nadat zijn verhaal in de krant verscheen is dat alleen nog maar toegenomen. Fan Josiane Gysen besloot de deugniet een eigen forum te geven.

“Eigenlijk heb ik eerder impulsief deze pagina aangemaakt”, lacht Josiane. “Ik zag al die reacties passeren en sommige ervan opperden om Toulouse een eigen Facebookpagina te geven. Waarom niet, dacht ik. Het leek me wel leuk, omdat veel mensen in Kontich Toulouse al wel een keer hebben gezien en hem dus ook kennen. Ik ben zelf een dierenvriend en vind het leuk als er dierenfoto’s passeren op mijn tijdlijn. Met deze pagina hoop ik leuke foto’s te verzamelen en plezante herinneringen te delen. Zo leren mensen die hier bijvoorbeeld nog niet lang wonen Toulouse ook kennen.”

“Zelf heb ik geen kat, wel een hond. Maar als ik de fratsen van Toulouse zie, laat hij mij altijd lachen. Op mijn wandelingen met de hond ben ik hem ook al dikwijls tegengekomen, aan het gemeentehuis, aan het park… Overal zie je hem. Die pagina leek me dus gewoon een leuk idee. Maar het is mijn kat niet. Dus heb ik eerst even contact opgenomen met het baasje om te vragen of ze dat wel oké vond. Ze zei me dat ze die vraag al wel eerder had gekregen maar dat ze er zelf niet de tijd voor had. Ze ging er dus meteen mee akkoord.”

In de huid van Toulouse

Josiane hoopt er een levendige en leuke pagina van te maken. “Iedereen die foto’s of een leuke ervaring met Toulouse heeft, mag dat dus gerust posten. Het inspireert mij ook om er zelf een leuk tekstje bij te schrijven, alsof ik in de huid van Toulouse kruip. Zoals die zalige foto waarop ze languit op een bureau ligt te luieren. Ik beeld me dan in wat hij zou zeggen of denken.” “I iz Toulouse. I iz a cat. I iz very cute but definitely not fat. I like to eat so give me a treat but be careful cause, Catnip is not weed…. so I haz to say Meow”, schreef Josiane haast cryptisch bij de foto.

Ook uit de reacties op de pagina blijkt al dat Toulouse veel mensen doet smelten. “Op nog geen 24 uur heeft de pagina toch al best een aantal likes”, zegt ze. Intussen heeft de lokale beroemdheid zeventig volgers. (bar)