Bibliotheekgebouw heet vanaf nu De Brouwerij
In de vrijetijdsbrochure die in juni in je bus viel, kon je het al lezen: ons vrijetijdsaanbod werd met liefde gebrouwen. Het gebouw aan het Sint-Jansplein waar het werd gebrouwen, borrelt en bruist immers van de activiteit! 

Met de bibliotheek, de vrijetijdsdienst, het Museum voor Heem- en Oudheidkunde, het seniorenlokaal ‘De Arend’, een grote en een kleine vergaderzaal en in de kelder de Wijngilde van de KWB, is het een plek voor vrijetijdsbeleving van A tot Z. 

Nu krijgt het gebouw ook een naam die verwijst naar zijn vroegere bestemming:
“De Brouwerij, vrijetijdshuis”.

Op de plaats waar het werd gebouwd, stond voorheen immers brouwerij De Arend.
In de nabije omgeving bevonden zich doorheen de eeuwen tal van brouwerijen.
Zo is er bijvoorbeeld in 1558 melding van brouwerij De Valk, die nog brouwerij bleef tot aan de Tweede Wereldoorlog. Die brouwerij stond op de hoek van de Antwerpsesteenweg met de Magdalenastraat, waar nu het vernieuwde gemeentehuis en een appartementsgebouw staan.

Verder waren er nog brouwerij ‘Het Schaakbord’ aan het Sint-Jansplein (waar later bierhandel Vanderstappen was) en brouwerij ‘De witte engel’ in de huidige Magdalenastraat.

 

“Leven in de brouwerij”, het vat perfect samen wat er in het gebouw aan het Sint-Jansplein 8 gebeurt!

 

Tot snel, in De Brouwerij!