de lijn
Ook tijdens oudejaarsnacht brengen de chauffeurs van De Lijn je veilig naar je bestemming en weer thuis. In onze regio blijven immers acht tramlijnen en eenentwintig buslijnen de hele nacht van oud naar nieuw rijden.

Sommige volgen bestaande trajecten maar er zijn ook feestbussen en –trams die speciaal voor de gelegenheid via andere reiswegen rijden. Meer info over de dienstregelingen en reiswegen vind je via www.delijn.be/oudejaar.

Oudejaarsnachtbiljet gaat digitaal

Het oudejaarsnachtbiljet wordt dit jaar als SMS-ticket uitgereikt. Je hoeft dus niet meer naar het gemeentehuis om je oudejaarsnachtbiljet op te halen. Op www.delijn.be/oudejaar vind je het registratieportaal van De Lijn. Na registratie krijg je een mail met de instructies voor de activatie van jouw SMS-oudjaarticket. Je kan tot 4 gezinsleden registreren onder één GSM-nummer. Belangrijk is wel dat iedereen alle verplaatsingen samen maakt, elke reiziger dient namelijk over een geldig vervoerbewijs te beschikken.

Het SMS-ticket is geldig van 31 december 2017 om 18 u. tot 1 januari 2018 23.59 u. Je mag binnen de geldigheidsperiode zoveel verplaatsingen maken als je wil. Je activeert je ticket door EVENT te sturen naar 4884 tijdens Oudjaar voor je op de bus of tram stapt. Per sms-ticket betaal je 0,15 euro.

Dankzij het gemeentebestuur van Kontich zijn de eerste 350 tickets gratis. daarna kosten ze 3 euro per stuk.

Indien je je niet wenst te registreren, kan je nog steeds terecht in de Lijnwinkels of bij de chauffeur om je oudejaarsnachtbiljet aan te kopen aan de prijs van 3 euro.

Op oudejaarsavond zelf nog vragen over je rit? Dan kan je tot 4 u. ’s nachts De Lijn contacteren via Facebook, Twitter of Instagram.

Gepubliceerd op donderdag 7 december 2017 11.38 u.