Opnieuw & Co verdubbelt aanbod en tewerkstelling
KONTICH – Kringloopcentrum Opnieuw & Co opent zaterdag de uitbreiding van zijn vestiging aan de Prins Boudewijnlaan. “Ik had nooit durven te voorspellen dat het zo’n succes zou worden.”
KOEN GOEMANS : Dankzij de uitbreiding kunnen we nu ook stoelen, tafels en dergelijke meer aanbieden

“De uitbreiding in Kontich is ingegeven door onze klanten”, vertelt directeur Koen Goemans. “We kregen geregeld de vraag naar een ruimer aanbod aan kleding en meubels. Dat zijn de best verkochte producten, maar het aanbod was in Kontich zeer beperkt. Dankzij de uitbreiding kunnen we nu ook stoelen, tafels en dergelijke meer aanbieden.”

Het afgelopen jaar mocht Opnieuw & Co in Kontich bijna 60.000 klanten verwelkomen. “Toen we drie jaar geleden deze vestiging openden, had ik nooit durven te voorspellen dat het zo’n succes zou worden”, glundert Goemans. “In het Kontichse inzamelpunt worden bovendien ook heel veel spullen binnengebracht. Door de verkoopoppervlakte uit te breiden van 445 vierkante meter naar meer dan duizend kunnen we ook meer uitstallen. Toen een aangrenzend bedrijfspand vrij kwam te staan, diende zich de ideale gelegenheid aan. We vonden een investeerder bereid het pand aan te kopen om er op huurbasis onze uitbreiding te realiseren. Van de winkel wordt een doorsteek gemaakt naar het nieuwe gebouw.”

Ook niet onbelangrijk: het aantal medewerkers verdubbelt. “We gaan van twaalf naar 24 werknemers, van wie er elf via sociale tewerkstelling komen. Opnieuw & Co helpt hen om hun afstand tot de reguliere arbeidsmarkt te verkleinen door hen ervaring te laten opdoen”, verduidelijkt Goemans.

Geschenkbon van 25 euro

Vrijdag wordt de vernieuwde winkel officieel geopend in het bijzijn van de burgemeester. De dag erna gaat de winkel open voor het grote publiek. Aankopen komen die dag dubbel op de klantenkaart en alle bezoekers maken kans op een geschenkbon van 25 ­euro of een workshop.

Ook voor de vestiging in Lier bestaan er uitbreidingsplannen. Er lopen onderhandelingen.