Samenaankoop e-bikes
Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met intercommunale Igean een groepsaankoop elektrische fietsen en bakfietsen. Al wie woont of werkt in Kontich, kan intekenen voor deze samenaankoop.

De elektrische fiets groeide op enkele jaren uit tot een hip, milieuvriendelijk en tijdbesparend transportmiddel. Het kost minder inspanning, je komt niet bezweet aan en je bent in beweging in de buitenlucht. Fietsen is niet langer beperkt tot ontspannende tochtjes tijdens het weekend, maar raakt zo toch ook meer ingeburgerd voor het dagelijks woon-werk verkeer. Elektrische fietsen vormen een realistisch alternatief voor de wagen en het daarmee gepaard gaand vertrouwd fileleed.

Wie regelmatig kinderen of boodschappen vervoert op de fiets, kan kiezen voor een elektrische bakfiets en zo letterlijk en figuurlijk een duwtje in de rug krijgen. Voor ouderen is de extra trapkracht dan weer een groot voordeel. Omdat de aankoop van een elektrische fiets al snel een flinke hap uit het budget is, organiseert de gemeente Kontich samen met Igean een samenaankoop. Door deel te nemen aan een groepsaankoop bespaar je heel wat uren opzoekwerk en koop je bij een lokale handelaar een betrouwbare degelijke elektrische fiets aan een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Overtuigd, schrijf je dan snel in op de website van IGEAN. Inschrijven is volledig vrijblijvend en verplicht tot niks. Het is pas nadat de merken en deelnemende handelaars bepaald zijn, dat je definitief intekent. De uiteindelijke keuze van de fietsen wordt namelijk gemaakt door een onafhankelijke stuurgroep, bestaande uit geïnteresseerde inwoners van Kontich. Wie graag actief wil meebeslissen over de fietstypes en leveranciers, kan dan op het online inschrijvingsformulier ook aanvinken. De stuurgroep komt eenmaal samen om de aangeboden fietsen en bakfietsen te testen en de leveranciers te bepalen.

Na inschrijving houden we je per mail op de hoogte over het verder verloop van de groepsaankoop en nodigen we je uit voor een testmoment waarop je de gekozen fietsen kan uitproberen.