KONTICH – Om onnodig doorgaand verkeer te weren uit de dorpskern, voorzag het gemeentebestuur een knip in de Ooststatiestraat. Deze knip wordt vanaf donderdag uitgerust met een verdwijnpaal.

Heel wat hardleerse automobilisten negeren de knip in de Ooststatiestraat. Bovendien stelde het gemeentebestuur vast dat het niet altijd nodig is om de knip te handhaven. Daarom wordt de knip vanaf donderdag 15 juni uitgerust met een verdwijnpaal. Net na het kruispunt met de Kosterijstraat, als men via de Hofstraat de Ooststatiestraat inrijdt komt er een verdwijnpaal ter hoogte van de huisnummers 149/151 en 134/136. Deze paal staat alleen tijdens de spitsuren omhoog. Concreet betekent dit dat de knip gehandhaafd blijft op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, telkens van 7u tot 9u en van 15u30 tot 19u. Op woensdag kan men niet voorbij de knip van 7u tot 9u en van 12u tot 19u.

Wanneer de paal in de grond verzonken is, buiten de spitsuren dus, is er voor alle verkeer doorgang mogelijk in beide richtingen. Ook in het weekend is doorgaand verkeer in beide richtingen mogelijk. Bovendien hebben ook de bussen van de Lijn steeds doorgang. Hun route blijft dus dezelfde.