middenstand kontich

Schepen van Lokale Economie Marleen Van den Eynde (N-VA) gaat een strategisch plan opstellen voor de lokale middenstand in Kontich. Zij krijgt daarbij assistentie van een detailhandelcoach.

Het provinciebestuur van Antwerpen heeft een detailhandelcoach aangesteld, die de lokale besturen gaat begeleiden bij het uitschrijven van een strategische visie voor de lokale middenstand.
“Op basis van dit plan kan de middenstand de nodige ondersteuning krijgen,” zegt schepen van Lokale Economie Marleen Van den Eynde (N-VA). “Door middel van subsidies wil de Vlaamse overheid de leefbaarheid in het stedelijk milieu verbeteren. Zij wil dit onder andere doen door de kernwinkelgebieden te versterken.”
Kontich telt 334 commerciële panden, goed voor 46.545 m² winkelvloeroppervlakte. Op dit moment staan er maar 16 commerciële panden leeg. “De leegstand is beperkt, maar toch willen we proactief aan de slag gaan,” zegt Van den Eynde. “Iedereen weet dat de winkelkernen onder druk staan door de groeiende e-commerce en de omringende retailparken op baanlocaties.”

FOTO: Philippe Desmet

Bron http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170509_02872830