perkament kontich

Het gemeenbestuur gaf het startschot voor de verbouwingswerken aan het gemeentehuis. Bij het afbreken van een muur ontdekte men een koker met een document op perkament.

Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) gaf het startschot voor de verbouwingen aan het gemeentehuis. Na de renovatie worden de gemeentediensten en het OCMW onder één dak gehuisvest. Dit zal de diensten toegankelijker maken voor de bevolking. De totale renovatie zal iets meer dan vier miljoen euro kosten.
Met een koevoet brak burgemeester Seldeslachts een muur open, waarachter zich een koker bevond. In de koker zat een oorkonde op perkament die in 1981 ondertekend werd door toenmalig minister Marc Galle en burgemeester Van den Wijngaert. “We hadden een vermoeden dat er iets achter de muur verborgen zat dat met de bouw van het gemeentehuis te maken had,” zegt burgemeester Bart Seldeslachts, “maar we wisten niet precies wat.”
Het document zal in een nieuwe inhuldigingsplaat opgenomen worden, wanneer het gerenoveerde gemeentehuis heropend wordt. De renovatie zou in 2018 klaar moeten zijn.

Foto: RR

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170505_02867167